Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

03-10-2016

In de dagen rondom Werelddierendag (dinsdag 4 oktober) worden er extra vrijwilligers ingezet om Sophia SnuffelColleges te geven op basisscholen. Met hun speciaal daarvoor geteste hond leren zij kinderen van groep 1 t/m 4 hoe ze veilig met honden omgaan. Het Sophia SnuffelCollege voorkomt bijtincidenten en reduceert angst voor honden. Bovendien draagt dit scholenproject van de Sophia-Vereeniging bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.

SSC

09-08-2016

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

Nieuws

24-10-2016

ROTTERDAM - Voor het eerst is een Nederlands huisdier gekloond. In een nieuw tv-programma van omroep BNN is een 12 jaar oude buldog genetisch gekopieerd.

18-10-2016

ZAANDAM - De eigenares van een hond heeft voor de rechter een schadevergoeding geëist van het baasje van kat Jackie die door haar hond is doodgebeten. Volgens de vrouw heeft haar hond een abces opgelopen door een krab van de kat.

13-10-2016

ROOSENDAAL – De politie heeft dinsdagavond 5 verwaarloosde honden in beslag genomen. Het gaat om een teef en haar 4 puppy’s. De pups waren pas 5 weken oud en te vroeg van hun moeder gescheiden.

11-10-2016

BERGEN OP ZOOM – Een boswachter in Bergen op Zoom heeft maandagochtend 17 gedumpte cavia’s gevonden in een bos. De dieren zaten verstopt onder takken en waren erg angstig.