Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

08-02-2016

De Sophia-Vereeniging zet zich in voor een verbod op het zelf doden van huisdieren. Daarom werkte zij mee aan het televisieprogramma Rambam, dat in de uitzending van woensdag 3 februari jongstleden onderzocht wat er gebeurt met ‘overtollige’ konijnen in dierenwinkels. Getoond wordt hoe deze huisdieren gedood worden om ruimte te maken voor soortgenoten die beter in de markt liggen. Naar aanleiding van de uitzending stuurde de Sophia-Vereeniging een brief naar staatssecretaris Van Dam met het verzoek maatregelen te treffen.

02-02-2016

Wilt u uw kennis en ervaring inzetten voor een beter huisdierenwelzijn in Nederland? De Sophia-Vereeniging is op zoek naar een communicatiemedewerker voor 32 uur per week, die het team per 1 maart komt versterken voor een periode van 5 maanden.

Nieuws

12-02-2016

SUSSEX - Onderzoekers van de Universiteit van Sussex tonen aan dat paarden onderscheid kunnen maken tussen een boze en een vrolijke gezichtsuitdrukking van een mens. Zij verzamelden daartoe 28 paarden en lieten ze foto’s van boze en vrolijke menselijke gezichten zien. De wetenschappers onderzochten hoe de paarden op de foto’s reageerden.

08-02-2016

EDE - Een brandweerman heeft vannacht in Ede een opmerkelijke heldendaad verricht: hij reanimeerde een kat die uit een brandend huis was gered.

05-02-2016

DEN HAAG - De dierenpolitie verkeert in financieel zwaar weer en dreigt ten onder te gaan aan bezuinigingen en reorganisaties. Dierenagenten worden steeds meer ingezet voor ander politiewerk en bovendien is de aanwas van nieuwe 'animal cops' minimaal.

04-02-2016

CLAREMONT - Een kopje van je kat of de kop van je hond op je schoot: we zien het graag als teken van liefde. Maar houden honden en katten wel echt van mensen? En welke van de 2 dan het meest? Neuroloog Paul Zak van Claremont Graduate University onderzocht hoeveel oxytocine dieren aanmaken als ze met hun baasjes spelen. Oxytocine is een stofje dat mensen en dieren in hun hersenen aanmaken als ze om iemand geven.