Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

26-06-2015

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

18-06-2015

Over de positieflijst zoogdieren die sinds kort van kracht is, bestaat nog veel onduidelijkheid. De Sophia-Vereeniging dringt er bij het ministerie van Economische Zaken op aan om de lijst snel invulling te geven, met enkel dieren die naar hun aard door particulieren gehouden kunnen worden. Op 23 juni wordt de positieflijst besproken tijdens het Algemeen Overleg Dierenwelzijn.

Nieuws

26-06-2015

PURMEREND - Een kat uit Purmerend is overleden nadat het huisdier ruim 1,5 uur vast zat tussen een kiepraam. De dierenambulance en de brandweer konden het dier niet op tijd bevrijden. Kiepramen zorgen ieder jaar weer voor veel ongelukken wanneer katten erop klimmen en wegglijden.

22-06-2015

PATERSWOLDE - In Drenthe is opnieuw een paard slachtoffer geworden van mishandeling. Net bij eerdere incidenten is ook dit dier met een scherp voorwerp gestoken in de schaamstreek.

19-06-2015

BERKEL-ENSCHOT - Een medewerker van de gemeente Berkel-Enschot heeft in een bos 39 recent overleden exotische dieren gevonden. Het gaat om 22 slangen, 16 Griekse landschildpadden en 1 vogelspin. De dieren zijn door hun eigenaar in het bos gedumpt.

15-06-2015

DEN HAAG - Van alle Nederlandse hondenbezitters zegt 40% niet te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een hond. Dit blijkt uit een enquête van Peil.nl. De malafide hondenhandel - veelal aangevoerd vanuit Oost-Europa - wordt door deze onwetendheid in de hand gewerkt.