Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

06-09-2016

De zomervakantie is voorbij, alle scholen in Nederland zijn inmiddels weer begonnen. De vrijwilligers en honden van het Sophia SnuffelCollege zijn klaar voor een nieuw schooljaar. Ze zullen weer zo veel mogelijk kinderen leren hoe ze veilig met honden omgaan. Een goede omgang met deze dieren is immers niet altijd vanzelfsprekend. Ook een hond in de klas? Meld u aan!

SSC

09-08-2016

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

Nieuws

26-09-2016

DEN HAAG - De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) komt het meest in actie voor verwaarloosde honden, zo blijkt uit cijfers. Tussen 2012 en 2015 besloegen inspectiezaken over honden zo’n 45% van het totaal. Per jaar gaat het om ongeveer 5.000 dieren die uit vaak benarde situaties worden gered.

20-09-2016

HAPERT – Een omstreden puppyhandelaar uit Noord-Brabant mag van de rechter geen geïmporteerde honden meer verkopen. Volgens de gemeente is zijn handel in buitenlandse pups in strijd met het bestemmingsplan. De puppyhandelaar stapte naar de rechter om deze beslissing aan te vechten, maar verloor de zaak.

16-09-2016

HILVERSUM - Maar liefst 80% van de hondenbezitters is veertig jaar of ouder. Dat blijkt uit het onderzoek "Wie is de baas?" dat marktonderzoekbureau GfK uitvoerde in opdracht van hondenplatform Tinki.nl. Het onderzoek geeft inzicht in de kenmerken van de eigenaren van 1.500.000 honden in Nederland.

14-09-2016

AMSTERDAM – In Amsterdam-Zuidoost is maandag een zwaar uitgemergelde kat gevonden in een dichtgeknoopte boodschappentas. Volgens de dierenambulance was het dier er zo slecht aan toe dat euthanasie de enige optie was.