Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

18-11-2016

Kinderen zijn vaak nauw betrokken bij de aanschaf en de verzorging van huisdieren. Om hen te leren hun dieren beter te begrijpen, ontwikkelde de Sophia-Vereeniging het Sophia HuisdierenKwartet. Aan bod komen de sociale behoeften van honden, katten, cavia’s, hamsters, paarden, vogels en konijnen.

Sophia HuisdierenKwartet

26-10-2016

Zou het waar zijn dat BNN de 12-jarige buldog Joep in Zuid-Korea liet klonen voor een tv-programma, om de kloon vervolgens naar Nederland te importeren? Wettelijk zou dit op het randje zijn. Het klonen van huisdieren is niet toegestaan in Nederland. Daarnaast heeft de Tweede Kamer zich vorig jaar ondubbelzinnig uitgesproken tegen de import van gekloonde huisdieren. Maar omdat de regering tot nu toe heeft nagelaten om die wens van de Kamer vast te leggen in regelgeving, is import nog steeds toegestaan. De Sophia-Vereeniging pleit voor een snelle invoering van een verbod, want klonen brengt veel dierenleed met zich mee.

Nieuws

28-11-2016

AMSTERDAM - Dierenopvangcentra in Amsterdam, Den Haag en Alphen aan den Rijn waarschuwen voor een uitbraak van een besmettelijke kattenziekte. De ziekte, die zeker voor kittens dodelijk kan zijn, is al bij diverse jonge poezen geconstateerd. Ook de Vereniging Kattenzorg Den Haag en dierenartsen in Alphen aan den Rijn luidden vorige week al de noodklok over de ziekte.

24-11-2016

BOEDEPEST – Een hond kan specifieke gebeurtenissen onthouden. Dat blijkt uit een studie van de Eötvös Loránd Universiteit in Boedapest. Onderzoekers publiceerden hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology.

22-11-2016

BREDA – 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende sluiten zich eind december op in het Glazen Huis voor Serious Request. De derde bewoner van het huis is dit jaar echter wel heel bijzonder. De dj’s nemen namelijk een vier jaar oude poes mee.

16-11-2016

ALPHEN AAN DE RIJN - De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 katten gereanimeerd bij een flinke uitslaande brand in een garage in Alphen aan den Rijn. De bewoners van het pand kwamen met de schrik vrij.