Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

24-06-2016

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

19-05-2016

In winkels en op het internet worden mensen aangemoedigd om zonder nadenken een huisdier te nemen. Daardoor krijgen veel dieren niet de zorg die ze verdienen of ze belanden op straat of in een opvang. Daarnaast werkt de huisdierenhandel gruwelijke fokpraktijken in de hand, die ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Om hier een einde aan te maken, pleit de Sophia-Vereeniging voor een verbod op de huisdierenhandel. Wie mee wil helpen, kan een petitie ondertekenen en een e-mail sturen naar winkels of Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren.

Nieuws

29-07-2016

CHARLEROI - Een medewerker van de Belgische Aldi deed afgelopen dinsdag een schokkende ontdekking. Tijdens haar schoonmaakronde op de parkeerplaats van de winkel vond ze twee kittens in een vuilnisbak.

25-07-2016

VEENENDAAL - Een hond is zondag overleden, nadat het dier lange tijd in een warme afgesloten auto had gelegen. De politie werd gealarmeerd en bevrijdde de hond, maar het dier was op dat moment al buiten bewustzijn.

19-07-2016

HILVERSUM – Voor ruim 70 procent van de huisdiereigenaren is het huisdier even dierbaar als een kind. Dat blijkt uit een onderzoek dat consumentenprogramma Radar hield onder 34.000 panelleden.

15-07-2016

ASSEN – Een loslopende zwarte kat heeft donderdagmiddag een flinke file veroorzaakt op de A28. Het dier was aan de wandel gegaan langs de snelweg, waarna Rijkswaterstaat besloot de weg tussen Assen en Tynaarlo af te zetten om de kat te vangen.