Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

25-08-2015

De vaste commissie voor Economische Zaken overlegt op 1 september met staatssecretaris Dijksma over een legaal en gezond fokbeleid van (ras-) honden. Uitgangspunt is het projectplan ‘Fairfok – Gezonde en sociale hond in Nederland’ van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Per brief heeft de Sophia-Vereeniging de commissie gewezen op het belang van overheidsmaatregelen, omdat het Fairfokplan geen enkele verbetering zal brengen in de gezondheid en het welzijn van rashonden.

27-07-2015

Het verzoek van de Sophia-Vereeniging aan staatssecretaris Wiebes om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen, kon de afgelopen maanden rekenen op veel steun. Bijna 21.000 mensen ondertekenden de petitie en de media-aandacht was enorm. Het streven is om in september 25.000 handtekeningen aan te bieden aan de staatssecretaris. De Sophia-Vereeniging roept iedereen op de petitie te ondertekenen en te helpen om handtekeningen te verzamelen.

Nieuws

26-08-2015

AMSTERDAM – Kittencamkijkers van over de hele wereld zullen elkaar op 31 augustus voor het eerst persoonlijk ontmoeten in Amsterdam. Tot dan hebben de kattenliefhebbers enkel met elkaar gechat, tijdens het kijken naar een livestream van een poes met haar kittens. Tijdens de Europese Kittencam Conferentie komen zij samen om te spreken over kattenwelzijn en staan er diverse kattenuitstapjes op het programma. Tevens wordt er geld ingezameld voor kattenopvang de Poezenboot, dat wordt overhandigd op vrijdag 4 september.

25-08-2015

GRIJPSKERK - In de wei van pony Lady in Grijpskerk staat sinds kort een bord met daarop de tekst: "Ik ben 36 jaar en word goed verzorgd". Volgens velen ziet het paard er ondervoed uit en daarom bellen ze de politie. Eigenaar Jan is dat helemaal zat.

21-08-2015

AMSTERDAM - Jaarlijks raken minstens 13.000 huisdieren vermist in Nederland. Van alle huisdieren zijn katten het meest de klos. Jaarlijks doen 11.000 mensen melding dat zij hun kat kwijt zijn.

20-08-2015

MAASTRICHT - Justitie in Limburg gaat in hoger beroep in de zaak tegen de man die een hamster vermoord zou hebben. Het diertje werd met kooitje en al in een oven gezet waarna het levend verbrandde.